Uutisia

News in English
 

face.jpg

24.10.2018 Kotisivut elelevät edelleen hiljaiseloa. Rokkari-pentuekin on jo täyttänyt 2-vuotta. Seidi on kasvanut ja pitää äidin edelleen kiireisenä. Henna pesäpalloilee, joten kuljetushommiakin on riittänyt. Lempparilla (Donorei Quqa Muu Muqa) oli tänä kesänä pentue Kirsille Noblewhite kennelissä, 1 uros ja 3 narttua. Näistä ihana Mira (Noblewhite Sunrise Miracle) jäi Kirsille kotiin kasvamaan ja vierailee meillä säännöllisesti. Ompun kanssa käyn agilityssa, Lempparin kanssa rallytokossa ja Miran kanssa pentukoulussa. Tekemistä siis riittää lasten ja koirien kanssa. Lisäksi aloitimme talonrakennusprojektin. Uuteen kotiin pääsemme toivottavasti muuttamaan jouluksi 2019. Kesällä tein päätöksen jättää kasvattamisen toistaiseksi tauolle. Tällähetkellä en koe pystyväni antamaan pennuille kaikkea niiden tarvitsemaa aikaa.

16.10.2016 Kotisivut on eläneet jo todella kauan hiljaiseloa. Meidän elämään on mahtunut paljon muutakin kuin koirat. Koirat toki ovat olleet joka päiväisessä arjessa mukana ja harrastettu on rallytokoa ja agilitya. Väliin on mahtunut onnellisia asioita, mutta myös suurta surua. Suuren mullistuksen meidän elämään toi pikkuinen Seidi-tyttönen, joka syntyi 20.12016. Seidi on nyt jo pian 9 kuukauden ikäinen ja kovin vilkas lapsi, joka pitää äidin liikkeellä. Vuosi sitten muutimme naapuri kaupunkiin Ulvilaan ja koirien kanssa olemme jo ehtineet koluamaan lähiseudun metsät ja lenkkipolut. Hiukan muuton jälkeen kohtasi myös suuri suru meidät, kun jouduimme luopumaan yllättäin rakkaasta Oliverista. Asiaa on edelleen melkein vuoden jälkeen vaikea hyväksyä ja ikävä on kova. Pentuja meillä ei ole tässä välissä ollut. Lemppari ja sisaruksetkin ovat jo yli 2-vuotiaita. Nyt meillä taas on viimein vadelmavarpaita talossa. Tai oikeastaan pennut ovat vielä emänsä kanssa sijoituskodissa kasvamassa ja tulevat meille pari viikkoa ennen luovutusta. Pentue on yhdistelmästä Baltik Lain Arctic Fox "Foksi" ja Donorei Onnekas Olivia "Tika". Ipanoita syntyi 2 poikaa ja 2 tyttöä 8.9.2016 ja ovat nyt siis 5 viikkoisia. Yhdellä pojista on koti odottamassa, muut etsivät vielä sopivia koteja. Alla koko katras 4 viikkoisena. Oik. tyttö Rokkimimmi, poika Rokkistara, poika Rokkitukka ja tyttö Rokkipimu.

28.1.2015 Viivin pennut ovat jo viisikuisia ja elämä on jokaisella lähtenyt mukavasti käyntiin. Edelleen opetellaan "ison" koiran tavoille, mutta mukavia kuulumisia on sadellu jokaisen kodista. Fiksuja koiran alkuja. Itsellä aika on mennyt jalostustoimikunnan juttujen ja koirien kanssa treenailun merkeissä.

30.11.2014 Miki-poika etsii vielä itselleen sopivaa kotia. Miki on varsin vilkas pentu eikä varmasti sovi sohvaperunaksi vaan tarvitsee toimintaa elämäänsä. Siksi etsin Mikille aktiivista kotia. Miki on varsin fiksu lapsi. Oppinut jo hienosti käskyt 'istu', 'odota' ja 'tule'. Nyt on menossa 'maahan' treeni ja sekin varsin hienolla mallilla jo. Näyttelytreeni on myös aloitettu. Miki seisoo "merkille" jo mallikkaasti sekä pöydällä että maassa. Näyttelyremmissäkin kulkeminen sujuu jo mukavasti. Agilityesteisiin olemme tutustuneet ja ne ovat Mikin mielestä hyvin mielenkiintoisia. Käymme säännöllisesti metsässä ja Yyterissä juoksemassa. Lemppari-siskon ja Hulan kanssa meno muuttuu välillä aika hurjaksi kun kakara revohka juoksee ympäri leivinuunia. Ei voi sanoa, että olisi tylsää!

20.10.2014 Viivin pennut ovat jo 7-viikkoisia. Aika rientää. Päivät kuluu pentujen ja aikuisten koirien kanssa touhuillessa. Pennut oppivat päivittäin uutta ja ovat ihania, reippaita koiran alkuja. Harjoittelemme päivittäin uusia ääniä, paikkoja, alustoja ym. Todella tyytyväinen olen ollut näiden pikkuisten reippauteen. Rohkeita pikku riiviöitä! Pikkuiset on nyt rekisteröity ja heidät löytää KoiraNetistä täältä . Pennut saivat nimensä mieliartistini Cheekin kappeleiden mukaan. ;)

Q-pentue 5 viikkoisina (kuva: Kirsi Vähätalo)

20.8.2014 Puolen vuoden välein on näköjään hyvä päivitellä. Vaki juttuja, kaikki aika menee nyt kotijuttujen ja töiden lisäksi jalostustoimikunnan jutuissa ja Hennan pesäpallo harrastuksen parissa. Niin ja tietenkin koirien kanssa touhutessa.

Kaikkein vaikein ja raskain uutinen kuitenkin ensin. Hiukan yli kuukausi sitten jouduin tekemään elämäni raskaimman päätöksen ja saattelemaan parhaan ystäväni ja elämäni koiran Norin ikiuneen 14,5 vuoden ikäisenä. Toista Norin kaltaista tuskin tulen koskaan enää saamaan. Niin ihanan viisas koira, joka toimi kuin unelma tilanteessa kuin tilanteessa. Norilla oli ääretön luotto ihmiseen kuin ihmiseen ja asiaan kuin asiaa. Se oli omalla tavallaan hyvin persoonallinen koira, silmänräpsytyksineen ja laulukonsertteineen. Nori oli hyvin itsevarma koira, jolla ei ollut tarvetta alkaa rähinöidä muiden kanssa. Nori jätti jälkeläisilleen ja jälkeläisen jälkeläisilleen paljon itseään. On ihanaa katsella näitä koiria ja tunnistaa Norin olemus ja kauneus.

Näyttelyrintamalla on ollut itseni osalta aika hiljaista. Muutamassa näyttelyssä on tullut pyörähdettyä Oliverin kanssa. Raumalla 17.5. poika pokkasi ROPin. Japsien Open Show:ssa 7.8. Oliver oli turkkinsa tiputtaneena PU2 australialaisen kasvattajatuomarin arvostelemana. Hula pääsi myös temppuilemaan Open Show:hun ja pomppi PN2-pennuksi. Maailmanvoittajassakin pyörähdimme Oliverin kanssa 9.8. ERInomaisesti karvattomina.

Reetta onkin sitten juossut minunkin edestä näyttelyitä yhteisten koiriemme kanssa. Kiitokset siitä! Nipsulla on mennyt varsin mukavasti. Nyt on plakkarissa 4 sertiä ja 2 cacibia Suomesta. Englannin tuontimme Mila on myös saanut ensimmäisen sertinsä ja hienon uuden tittelin BaltJW14. Huge on käynyt hakemassa yhden ROP-vetskun.

Terveystuloksia:

Houndbrae Bizzie Lizzie PL 0/0 silmät ok
Donorei Onnellinen Omppu PL 1/1 silmät ok sydän ok
Donorei Onnen Tuiskaus PL 2/0 silmät ok sydän ok
Donorei Oodi Onnelle PL 0/0
Lumivyöryn Yliveto PL 0/0 HD B/B ED 0/0
Lumivyöryn Ylen Ihana PL 0/0 HD B/B ED 0/0
Lumivyöryn Åi Mikä Helmi PL 0/0 HD A/A ED 0/0
Lumivyöryn Åikein Ihana PL 0/0 silmät ok sydän ok

21.2.2014 Hupsista! Sama virsi joka kerta! :) Aikaa kuluu ja Nina ei saa sivuja päivitettyä. Nooh, hyvä se kait on näin puolen vuoden väleinkin kertoilla edes jotain. On alkanut mennä aika Facebook painotteiseksi tämä päivittely. ;) Facebookista löytyy siis oma sivu kaikille Donoreilaisille ja ystäville. https://www.facebook.com/groups/donorei/

Syksyn jälkeen on taas sattunut ja tapahtunut. Nipsu on jatkanut näyttelyuraansa junnuilemalla ja saavuttanut jo ensimmäiset tittelinsä, sillä Nipsu nappasi hienosti PohjJV-13 ja JV-13 tittelit Helsingin Messukeskuksen näyttelyissä joulukuussa. Nipsu sai myös ekan sertinsä. Huge on myös jatkanut tasaisesti napsimalla ROP- ja VSP-veteraani sijoituksia. Pikku-Pyry on ehtinyt debytoida pentukehässä olemalla hienosti ROP-pentu. :) Agiliitoa olemme edelleen treenailleet ja kisat ovat vieläkin suunnitteluasteella... Jos vaan saisin niskalenkin jännitykseltä ja uskaltaisin ilmoittaa sen Ompun sinne kisaan!

Pentussuunnitelmia ollaan myös kovasti tehty. Viiville ja Roosalle odotellaan juoksuja alkavaksi nyt keväällä ja molemat olisi tarkoitus astutella. Sulhasehdokkaat on vielä mietinnän alla, mutta eiköhän sekin puoli piakkoin saada selville. Näitä asioita on tullut mietittyä nyt tavallista tiiviimmin viime viikkoina sillä aloitin "opiskelut" Sukokan kasvattaja-akatemiassa. :)

Viime päivityksen jälkeen meille on saapunut uusi perheensjäsen. Tammikuun alussa meille muutti Oliverin tytär, Tamilan Genji Hikaru, tuttavallisemmin Hula. Hula on varsin vilkas ja aikaansaava neitokainen. Jännityksellä odottelemme, mitä pikkuisesta kasvaa. Alla kuva Hulasta 12,5 viikkoisena.

3.10.2013 Kesän ja alku syksyn aikana on sattunut ja tapahtunut. Oliver ja Luna saivat yhden reippaan, komean pojan. Pikkuinen sai nimekseen Donorei Pommi Viritetty eli tuttavallisemmin Pyry kuten isoisänsäkin. :) Pyry on jo muuttanut omaan kotiinsa ja harjoittelee ahkerasti tulevaa agility-, toko- ja näytelykoiran elämää varten. Alla kuva Pyrystä 9 viikkoisena.

Ompun ja Oliverin kanssa ollaan myös ahkerasti treenattu agilitya. Omppu menee jo varsin mallikkaasti, pikkuinen tykki kun on. :) Ompun vahvuus on irtoaminen. Kun vielä saisin jotain hallintaakin mukaan... Agilitykisahaaveet on jo leijumassa, joten eiköhän Omppu nähdä ensi kesään mennessä kilparadoilla. Oliver aloitti agilityn kesäkuussa ja menee myös jo varsin hienosti. Muutamat esteet on vielä hiukan opettelun alla, kuten pujottelu ja kontakteilla tarvitaan vahvistusta. Oliver kun juoksee niin lujaa puomin ja jarrut toimii niin hyvin, että meinaa heittää kuperkeikan pysähtyessään kontaktille. Toivottavasti edetään Oliverinkin kanssa siihen tahtiin, että voidaan alkaa haaveilla kisoista. :)

Toko puoli on jäänyt tällä erää kotiasteelle. Aika ei meinaa riittää ihan ryhmässä käymiseen asti. Oliver on harjoitellut alkeita ja varsin taitavasti jo meneekin. Perusasento on ihan ok, vaikka saisikin istua hiukan edempänä. Kontaktikävely sujuu jo mukavasti kun muita koiria ei ole häiritsemässä keskittymistä. Liikkeestä maahanmeno on tosi sähäkkä, siihen olen tyytyväinen. Hugen kanssa tallataan tokossa sillä samalla varmalla tyylillä. Huge on tarkka ja jämpti, mutta ohjaaja ei oikein pysy perässä. ;)

Lennun kanssa ollaan taas aktivoiduttu juoksemisessa. Oliverkin on päässyt mukaan lähes joka kerta, joten poikien kunto alkaa olla huipussaan. Kun vielä narun perässä roikkujan kunto saataisiin nousujohteiseksi... Canicross kilpailuja keväälle suunnitellessa! :P

Koirien parissa harrastaminen ei kuitenkaan ole sisältänyt pelkästään agilitya, tokoa ja canicrossia. Myös muutamia näyttelyitä ollaan ehditty käymään. Hugella on mennyt varsin mukavasti vetskukehissä. Se on ollut 4 kertaa ROP-vetsku ja VSP-vetsku japsien erikoisnäyttelyssä tänä vuonna. Oliverin kanssa ollaan käyty hyvin säästeliäästi tänä vuonna. Oliver on ollut kerran VSP ja 3 kertaa PU2 tänä vuonna. Ompulla on kolme kertaa ERI, joista kahdesta SA. Pikkuisten kanssa ollaan myös käyty pentuluokkia pokkaamassa. Helmille erkkarista PN2-pentu ja 3 kertaa ROP-pentu. Nipsu erkkarissa PU2-pentu ja 7 kertaa ROP-pentu. Myy on käynyt veljensä seurana ja ollut 4 kertaa VSP-pentu. Åsalle kerran ROP-pentu. Uusia valioitakin ollaan saatu sillä sisaruksista Sindistä ja Ricosta tuli CIB ja FI valioita. Sindi on lisäksi ollut kerran ROP ja 2 kertaa VSP. Rico taas puolestaan ROP ja VSP. Foksi aloitti myös hienosti näyttelyuransa ja on jo kerännyt 2 SERTiä. Suurimmat kiitokset näistä saavutuksista ansaitsee ystäväni Reetta, koska itse olen näyttelypaikoilla näyttäytynyt vain satunnaisesti.

Kaiken tämän harrastamisen keskellä on luovittu perheen ja työn keskellä sekä jalostustoimikunnan jutuissa. On nimittäin näyttänyt jäävän mainitsematta, että minut valittiin Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jalostustoimikuntaan ja toimin siellä myös sihteerinä, joten kiirettä on pitänyt kaikenmaailman tapahtumien ja juoksevien asioiden hoitamisessa. :)

6.5.2013 Koitin jotain päivitystä saada aikaan. Koiria siirretty aiemmat osioon ja uusia penikoita yritetty lisätä urokset ja nartut sivulle.... Joitakin penikoita vielä puuttuu. :) Päädyttiin Oliverin sijoituskodin kanssa yhteisymmärryksessä ratkaisuun, että Oliver muuttaa meille takaisin. Heille syntyi vauva ja aikaa oli jo ennen pienokaista liian vähän aktiiviselle koiralle vuorotöiden takia. Kiitos Jasmin ja Toni yhteistyöstä ja onnea pikkuisen johdosta! Oliver pääsikin sitten tositoimiin heti meille tultuaan kun luna aloitti juoksunsa. Jännitys siis käynnissä, josko nyt saataisiin pikkuisia vadelmavarpaita taloon. Pentuja toivon syntyvän kesäkuun puolessa välissä.

4.12.2012 Aina sama virsi... Aikaa kuluu ja sivut vaan vanhenee! :) Edellisen päivityksen aikaan "vapaana" ollut neitinen Omppukin löysi kodin hyvin likeltä. Niinhän siinä kävi, että neiti jäi kotiin pysyvästi! Mihin sen rakkaan pikku termiitin nyt olisi raaskinut antaa! ;) Termiitiksi "uudelleen" ristitty Omppu pitää omalta osaltaan huolta, ettei päivät käy tylsiksi. Lisänimi varmasti kertoo jo paljon, mutta valaistaampa hiukan asiaa enemmän. Omppu on erikoistunut remontointiin. Sen mielestä meillä uudistusta kaipaa niin tapetit, listat, ovenkarmit kuin muukin sisustus. Viimeisin valloitus on matot. Nooh vaikka harmaita hiuksia meinaakin tulla Ompun remonti-innostuksen takia, niin aivan ihana pikku huisku se silti on. Hiukan hemmoteltu lauman pikkuisin. :) Pikkuinen on nyt aloittanut kovat treenit näyttelyihin. Ensimmäiset koiokset on jo takana kun kävimme Tampereella pentunäyttelyssä syyskuussa. Viikonlopun saldona oli 2 x ROP-pentu. Samassa näyttelyssä oli toisena päivänä sisko Tika, ollen pek2. Tika oli hiukan vallaton ja esiintymisestä ei oikein tullut mitään tällä kertaa. ;) Nyt siskokset suuntaavat Helsingin messukeskukseen seuraaviin koitoksiin. Tika lauantaina ja Omppu sunnuntaina. Muutakin olemme tässä ehtineet kuin vain pentuja opettaa näytelmien saloihin. Oliverista tuli Kansainvälinen ja Liettuan Muotovalio sekä Viivistä Suomen Muotovalio tässä välissä. Myös surua on ollut ilmassa. Veljekset Osku ja Onni juoksivat molemmat heinäkuussa sateenkaarisillalle. :( Oskulla oli jonkinlainen verenvuotoja aiheuttanut syöpä ja Onnin sydän ei jaksanut enää. Poikien menetys osaltaan johti päätökseen pitää pikku termiitti Omppu kotona. Suunnitelmissa oli saada jouluksi vadelmavarpaitakin taloon, mutta suunnitelma meni hiukan mönkään, joten pentujen tuoksua seuraavaksi on odotettavissa vasta ensi keväänä. Hauskaa joulua kaikille! Ja myös mukavia hetkiä je menestystä vuodelle 2013, js en satu sitä ennen ehtiä päivittelemään! ;)

Fi Mva Donorei Luwes Putih

om. Elina Winckel

12.6.2012 Aikaa on taas kulunut mahdottoman kauan. Viivi synnytti nyt jo melkein 8 viikkoa sitten 6 pikku palleroa, 4 tyttöä ja 2 poikaa, jotka ovat vieneet kaiken ylimääräisen ajan. Ensimmäiset lähtevät uusiin koteihin jo loppuviikolla. Yksi pieni neiti on vielä vapaana peruutuksen vuoksi, joten se mahdollisesti ilostuttaa meitä vielä hiukan aikaa, ennen kuin löytää sopivan kodin. Talo on siis pullolla pennun tuoksua ja vipinää vielä hetken aikaa. Viivi on hoitanut lapsiaan mallikelpoisesti. Edelleen se on kovin huolehtivainen ja antaa pentujen syödä samaa luuta ja leikkii niiden kanssa mielellään. :) Aivan mahtava äiti! Ei muuta voi sanoa.

1.4.2012 Viivin masu on vauvoja pullollaan! Viivi näyttäytyi kasvattajamammalle hyvin "tuhdissa" kunnossa, joten pentuja todella odotellaan nyt kärsimättämästi syntyväksi muutaman viikon päästä. Valmisteluja ollaan jo tehty, jotta vauvat ja äippä saavat mahdollisimman mukavan alun pikku perheelleen. Tilaa on raivattu ja pentulaatikko kaivettu varaston nurkalta puhdistusta ja valmistelua varten. :) Tarvikkeita täydennetään sitä mukaa kun vain tulee mieleen puuttuvia "osia". On tämä perheenlisäys vaan sellaista aikaa, että saa kaikki päät pyörälle. Mitä tulevat vauvat oikein tarvitsevatkaan? Leluja ja pissipaperia nyt ainakin... entä muuta... Odottavan aika on pitkä ja ajatukset pyörii vinhasti ympyrää. Mutta eiköhän tämä taas tästä. :) Tein päätöksen, että nyt odotellaan rauhassa pentujen syntymää, enkä siis tällä hetkellä ota enää vastaan uusia tiedusteluja pennuista, vaan keskityn nyt keskustelemaan ainoastaan niiden kanssa, joiden kanssa olemme keskustelut mahdollisista uusista kodeista aloittaneet. Pentujen hiukan kasvaessa tiedän sitten, onko jokainen lapsukainen löytänyt itselleen sopivan kodin.

2.3.2012 Ja taas on kuukausi kulunut ihan huomaamatta! VAUVAuutisia! :) Vihdoin suunnitelmani saada pentujen tuoksua taloon on askeleen lähempänä totuutta. Viivi (D. Luwes Puti) kävi tapaamassa Lovea (Noidens Love Just Of Power) puolitoista viikkoa sitten ja tuloksia odottelemme maailmaan huhtikuun puolen välin jälkeen. Tämä pentujen odottelu nyt aiheuttaa sen, että suunnitellut ulkomaan näyttelyreissut siirtyvät tulevaisuuteen ja Oliver saa edelleen odottaa sitä viimeistä cacibiaan. :) Muutamia kotimaan näyttelyitä kuitenkin tulemme kiertämään. Agilityrintamalla treenaamme nyt kovasti Akinan kanssa kisakuntoon. Katsotaan josko tyttö starttaisi kesällä jossain. Hugen kanssa edelleen koitamme toipua ja aloittelemme treenaamisen varovasti taas vähitellen. Kun saimme Hugen selän kuntoon ja pidettyä sen kunnossa, niin Hugelle iski paha tulehdustila keuhkoihin, joka ei meinannut ottaa talttuakseen. Nyt on kuitenkin valoa tunnelin päässä ja pieni toiveen kipinä siitä, että pääsisimme aloittamaan treenikokeilun parin viikon sisällä. Pitäkäähän peukkua! Naskalin kanssa olemme alkaneet tokoilla ja muutamia agilityesteitäkin olemme kokeilleet. Pikku miehessä on potentiaalia moneen menoon. :) Tässä on alkuvuoden kiireissä unohtunut muutamat tärkeät synttäritkin! Nori-mummo täytti 12 vuotta 20.1. ja veljekset Onni & Osku (R.I.P. Samu) 11 vuotta 21.1.

Tamilan Ice Angel 12 vuotta 20.1.2012

7.2.2012 Vaikka vuosi onkin vaihtunut jo jokin aika sitten, niin hyvää uutta vuotta kaikille nyt kuitenkin! Aika kuluu siivillä. Sivujakin oli "suunnitelmissa" päivitellä ahkerammin heti vuoden vaihteesta ja ulkoasua myös muuttaa... Mutta tässä se nyt nähdään! Kiire muka pukkaa ja aikaa ei riitä sivuille. :P No jotain päivitystä sentään...

Sunnuntaina avasimme tämän vuoden näyttelyt Keuruulta. Mukana liuta poikia ja Viivi (D. Luwes Putih). Naskali (D. Naskali) päätti yllättää mamman iloisesti voittamalla urokset ja myös "isoveli" Oliverin (D. Letusan Bahaya). Naskali näin ollen VSP ja takatassussa on nyt ihka eka SERT! Näyttely oli Naskalin ensimmäinen junnuilu. Oliverin hävisi niukasti ollen PU2. Tuomarin mukaan Oliver on näyttävä valiouros, joka on huippu näyttelyturkissa ja sillä on myös mahtava etuosa. Ja vaikka Naskalin etuosa on vielä kesken kehityksen, niin tämä pikku junnu vaan jotenkin hurmasi tuomarin, joten Naskali meni edelle. Myös Onni (D. Akiri Amiri) pääsi melkein 6 vuoden tauon jälkeen fiilistelemään ja oli hienosti VSP-veteraani sekä "PU5". Viivi tällä kertaa EH1, koska harmikseni Viivin kirsupigmentti oli haalistunut messarin jälkeen. Tuomari kehoitti tuomaan Viivin uudelleen kesällä kun pigmentti on tullut takaisin. :) Tällä kokoonpanolla sain myös esitettyä kasvattajaluokan pitkästä aikaa. Ryhmäni oli ROP-kasv, joten ei voi kuin olla tyytyväinen ja onnellinen. :)

2.11.2011 Aika tuntuu lentävän joka päivityksen välissä. Mitenkään ei meinaa pysyä ajan mukana ja ehtiä tehdä päivityksiäkin. Paljon on taas tapahtunut. Japsien erkkari oli 11.6. Mukana oli kivasti nuorisoa sekä Oliver. Nuorisosta Sindi repäisi ja oli VSP-pentu. Naskali oli Pek2, Fiona Pek1 ja Iines Pek2. Oliver ylsi hienosti tiukassa kisassa PU3 sijalle asti.Viivi sai ekan CACIBin, toisen SERTin ja oli ROP Kokkolassa 3.7. Samassa näyttelyssä Oliver oli VSP ja sai CACIBin. Sindikin oli mukana ollen ROP-pentu. Roosa oli PN2 ja Inkkari PU2, joten koko potti tuotiin kotiin. Naskali muutti lokakuun alkupuolella takaisin kotiin sijoitussopimuksen purkautumisen takia ja leikittää nyt koko porukkaa oikein kunnolla.

Oliverin kanssa kävimme Japsiyhdistyksen järjestämässä MH-luonnekuvauksessa Kangasalalla 16.10. Varsin hienosti poika reagoi kaikkeen. Olen oikein tyytyväinen. Poika ei paljon pahalla muistele eikä todellakaan ole paukkuherkkä. Lisään Oliverinkin MH-osiot tuloksiin jahaka ehdin.

Seuraavaksi suunnitelmissa päivittää sivuja hiukan "urheilullisempaan" suuntaan, joten seuraavaa päivityshetkeä kannattaa odottaa... ;) Tulossa rutkasti kuvia ja kertomuksia erilaisista harrastuksista japsien kanssa. Hugekin alkaa olla vähitellen taas agilitykunnossa, jospa pääsisimme jälleen kisaamaan jossain vaiheessa. Akinan kanssa ollaan myös treenattu kovasti agilitya ja tyttö onkin syttynyt lajiin mukavasti. Vielä hieman hiomista niin eiköhän se kisastarttikin oteta kevään koittaessa. :) Tokoa treenattu pienimuotoisesti kotioloissa kun ei oikein tahdo aika riittää ryhmissä treenaamiseen agilityn, koulun, työn ja Hennan eskarin lisäksi. Hugen, Lennun ja Naskalin kanssa aloitettiin "temppukoulu" viikko sitten. Sen tuloksia esittelemme myöhemmin kuvin ja mahdollisesti videoinkin.

2.5.2011 Viime päivityksestä on jo aikaa ja paljon on tapahtunut. Olemme käyneet muutamaan otteeseen näyttelyissä hienoin tuloksin. 6.3. olimme Eurassa Oliverin (D. letusan Bahaya) ollessa VSP ja saaden ekan SERTinsä. Minni (D. Maracuya Marine) oli myös mukana ollen hienosti PN4 ensimmäisessä näyttelyssään. Seuraavaksi suuntasimme Korpilahdelle 27.3. Oliverin ollen sillä kertaa ROP ja saaden toisen SERTinsä. Huge (L. Hakaku Hansamu) ja Nori (T. Ice Angel) pääsivät myös mukaan pitkästä aikaa ja hienostihan meni Hugen ollessa PU2 ja Nori PN4. Luna kävi myös näyttäytymässä bikineissään ja sai H. Eilen kävimme sitten suurella porukalla Lahdessa, jossa oli pentunäyttely ja ryhmänäyttely. Oliver oli hienosti jälleen ROP, sai SERTin ja tuli Suomen Muotovalioksi. Siskonsa Viivi (D. Luwes Putih) oli kasvattanut hienon turkin ja ylsi VSP:ksi ja sai ekan SERTinsä. Helmi (Beauty) oli myös mukana ollen hienosti PN2 ja VaSERT. Nori mummo ylsi jälleen PN4 sijalle ollen myös ROP-veteraani. Aikuisten jälkeen siirryttiin odottelemaan vauvaluokkia. Jälleen saimme hyppiä riemusta, sillä koko potti tuli sieltäkin kotiin. Sindi (L. Tosi Ihana) oli ROP-pentu ja Naskali (D. Naskali) VSP-pentu. Iines (D. Naksuna) oli pek2 KP ja Rico (L. Tosi Inkkari) Pek2, mutta tällä kertaa ilman kp:tä, koska näytti tuomarin silmään hiukan liian kookkaalta ikäisekseen. Kiitos mukavasta näyttelypäivästä Reetta, Henni, Henna, Elina ja Jani! :)

4.3.2011 Noku riemastuttaa meitä vielä hetken iloisuudellaan ennen kuin lähtee muutaman viikon sisällä uuteen kotiinsa. Sitten talossa hiukan hiljenee... jos hiljenee! Lennusta ja Akinasta on nimittäin ilmennyt hyvin pentumaisia ominaisuuksia ja välillä meillä onkin kolme "pentua" juoksemassa ympäri taloa! ;) Saimme myös hienoja uutisia Kennelliitolta lonkka- ja kyynärlausuntojen muodossa. Lennu HD B/A ja ED 0/0. Minni HD B/B ja ED 0/0. Roosa HD A/A ja ED 0/0.

15.2.2011 Naskali lähti viikonloppuna uuteen kotiinsa ja meitä ilostuttamaan jäi vielä Noku eli D. Nokkela, joka etsii vielä omaa uutta kotiaan. Tänään kävimme Lennun (D. Lempeng Mas), Minnin (D. Maracuya Marine) ja Roosan (L.Que Vida) kanssa terveystutkimuksissa. Lennulla todettiin terveet polvet 0/0, samat tulokset polvien osalta olemme saaneet jo aiemmin Minnin ja Roosan osalta. Kaikkien lonkka- ja kyynärkuvat näyttivät lupaavilta ja nyt odottelemme niistä virallisia lausuntoja kennelliitolta. Tulokset siis päivittelen myöhemmin. Samalla nukutuksella Lennun kastroitiin ja toivottavasti saamme rauhan taas taloon kun Lennu ei astu enää kaikkea mikä liikkuu tai on paikoillaan. ;)

2.2.2011 Uusi vuosi ja uudet kujeet. Akinan pennut ovat täyttäneet 12 viikkoa. Naksuna, Nyytti ja Niitti ovat muuttaneet ihaniin uusiin koteihinsa. Onnea pienokaisten kanssa tulevaan ja kiitos yhteistyöstä! :) 2 pojista Naskali ja Nokkela etsivät vielä omia ihania koteja! Molemmat pennut vaikuttavat hyvin lupaavilta sekä luonteeltaan että ulkonäöllisesti ja odotuksemme ovatkin korkealla. Toinen tai mahdollisesti molemmat on mahdollista saada sijoitussopimuksella tai osaomistukseen. Pikku poikien kanssa touhuamme päivittäin ihan normaaleja koiraperheen juttuja. Ne ovat muuttaneet "pentuhuoneesta" asumaan koko taloon meidän kanssamme ja opettelevat jo kovaa vauhtia elämää perheessä. Isot leikittävät pikkuisia useasti. Sisäsiisteysopetus on kovassa vauhdissa ja pennut osaavatkin jo hienosti tehdä asiansa ulos. Molemmat tunnistavat käskyt ISTU, TULE ja EI. Ne harjoittelevat tällä hetkellä MAAHAN ja SEISO käskyjä. Naksuttimen alkeet olemme käyneet. Myös noudon alkeita olemme harjoitelleet sekä puu- että metallikapulalla. Pennut osaavat jo olla rennosti pesulla ja harjattavina. Ne ovat tottuneet käsittelyyn pöydällä. Remmikävely sujuu jo aika mallikkaasti ja reippaasti. Autoilua harjoittelemme säännöllisesti. Kaikenkaikkiaan molemmat ovat jo kovaa vauhtia kasvamassa kunnon koirakansalaisiksi. :)

22.11.2010 Akinan   pennut täyttävät tänään 2 viikkoa ja Roosan   pennut huomenna 1 viikon. Akinan vaaveilla on jo silmiä auki ja kovasti yritetään harjoitella jaloille nousua. Roosan pikkuiset paksukaiset kasvavat kovaa vauhtia ja ovat jo suuria pullukoita. Hugen   kanssa kävimme pari päivää sitten agilitykisoissa. Hugen selkä on jo huomattavasti paremmassa kunnossa, joten uskalsin kokeilla starttia. Ehdimme treenata vain 3 kertaa ennen kisoja ja takana kuitenkin oli melkein 4 kuukauden tauko, joten odotukset ei olleet korkealla. Eka rata meni odotusten mukaan hiukan penkin alle. Kumpikaan, ei koira eikä ohjaaja, ollut ihan vireessä ja se kostautu heti alkumetreillä vääränä ratana. Toisella radalla meni jo paremmin. Koiran motivaatio löytyi ja vauhtiakin oli kivasti. Ohjaaja oli taas tapansa mukaan myöhässä joka kaarteessa, joten siitä seurauksena pitkiä lenkkejä ja yliaikaa. Onnistuinpa myös estämään pujottelun sisäänmenolla Hugen etenemisen, joten siitä kielto. Tulos ei siis päätä huimaa, mutta fiilis oli loistava ja koira silminnähden iloinen, joten ei voi olla kuin tyytyväinen! :)

16.11.2010 Lisää pentusia putkahti tänä aamuna maailmaan kun Roosa   (Lumivyöryn Que Vida) synnytti 3 poikaa ja 2 tyttöä. Pentuset ovat tulosta vilkkaan Inkkarin   (Lumivyöryn Pikku Hiawatha) aikaan saannoksen. :) Pentue on yhteistyötä Minkkisen Reetan, kennel Lumivyöryn kanssa ja luovutetaan Lumivyöryn-nimen alla Jämsästä. Pentusia voi kysellä suoraan Reetalta. Yhteystiedot löytyy täältä .

8.11.2010 Vihdoin ja viimein koitti se kauan odotettu päivä. Akina   (Agnes-Akina) pyöräytti maailmaan 6 pienokaista. 3 poikaa ja 3 tyttöä. Oliko eilinen käyntini Ikeassa enne? Sen saa jokainen itse päättää. Ostin nimittäin tuleville pienokaisille perinteiset lelut, euron hiiret! :) Ja niitä ostoskoriin kertyi 6 kpl! ;) Suunnitelmissa oli myös hakea pienille aktivointipallot ja kuinka ollakaan ajattelin 3 punaista ja 3 sinistä... niitä en kuitenkaan ehtinyt vielä hankkimaan... Piakkoin kuitenkin! :) Täällä ollaan niin onnellisia! Nooh ilman apua tästä ei olisi tullut mitään. Siitä SUURET kiitokset Reetalle ja Anitalle, jotka auttoivat pienokaiset maailmaan, minun ahkeroidessani töissä. Pienokaiset viettävät siis muutamat ekat viikkonsa Jämsässä, ja tulevat sitten vasta "kakkapaketti" kainalossa Poriin. Eivät pienokaiset silti erossa kasvattajastaan kauaa ole. Minulla alkaa "kesäloma" neljän päivän päästä ja aion viettää sen aktiivisesti Keski-Suomessa ihaillen ja hypistellen pikkuisia karvapalloja. :) Eikä nämä pentu-uutiset tähän lopu. Viikon päästä luvassa lisää pienokaisia... Siitä sitten lähempännä tarkempia päivityksiä. :)

10.8.2010 Täytyypä tarinoida tännekin jotain pitkästä aikaa. Tuossa joku päivä laitoin vihdoin Roopen   (D. Diletto) MH-luonnekuvauksen tuloksia osioon. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa käyttää kotona oleviakin koiria kuvauksessa, kun vaan onnistun löytämään kuvauksen joka ei ole täynnä (jo 3 epäonnistunutta yritystä viedä Huge).

Inkkarille   (L. Pikku Hiawatha) tein vihdoin oman sivun, mutta en saanut kuvia toimimaan, joten ne tulossa myöhemmin.

Nyt kesän aikana on tullut käytyä muutamia kertoja näytelmissä. Luna   (Houndbrae Anastasia) on pärjännyt hienosti ollen 5 x ROP-pentu, 1 x Pek 2 KP ja 1 x Pek3. Myös Oliver   (D. Letusdan Bahaya) ja Akina   (Agnes-Akina) ovat käyneet näyttäytymässä ei niin hyvällä menestyksellä. Oliver kävi kerran saaden EVAn ontumisen takia. Akina täysin kaljuna vaaleanpunaisena "possuna" haali EH ja H tuloksia muutamaan otteeseen. :) Onneksi kuitenkin on pari valopilkkuakin (Lunan lisäksi) kerrottavana tuloksissa. Helmi   (Beauty) kävi alkukesästä Tallinnassa ollen PN2 ja saaden ensimmäisen CACIBin ja samoin Viron SERTin. Milla   (D. Baya Naba) on viimeisin menestyjämme. Milla kävi ensimmäistä kertaa näyttäytymässä vetskuissa heinäkuun lopussa ollen ROP-vet ja VSP. :)

Hugen   (L. Hakaku Hansamu) kanssa kävimme agility kisoissa Raumalla. Tuloksena 1x nolla, 1 x 5 ja 3 x hyl. Pojassa riitti tahtoa ja yritystä vaikka vain muutama päivä kisojen jälkeen kävimme Leena Piiran käsittelyssä ja Hugelta löytyi selästä 4 virheasentoista nikamaa ja erittäin jäykkä oikean etujalan ranne. Nyt poika on treeni ja kisatauolla agilitysta ja canicrossista. Tokoilla saamme kunhan muistamme tehdä vastaliikkeitä tarpeeksi paljon treenin jälkeen. Hugen vilkkaudesta johtuen on ollut hieman hankalaa pojan kuntouttaminen, koska Hugelta on kielletty hyppiminen ja vetäminen, kaikesta muusta riekkumisesta puhumattakaan. Mutta eiköhän me saada tuloksia aikaan sitkeydellä ja yrityksellä. Onneksi meillä on Hugen kasvattaja Reetta, joka on lupautunut huoltamaan Hugen lihaksia hieromalla. Siitä suuret kiitokset Reetalle! Hieronta lähes viikoittain ja jumppaaminen päivittäin jatkuvat siis lokakuulle asti, joten kiirettä pitää harrastustauosta huolimatta.

Sitten terveyspuoleen. Nori   (T. Ice Angel) kävi tänään steriloitavana. Kohdusta löytyi paljon nestettä ja toinen munasarja oli suurentunut. Kasvaimia tai kystia ei näkynyt. Sydän oli normaali ja lääkäri kehui kovasti mummon kuntoa. Ja onhan tuo vielä erittäin pirtsakka mummeli. :) Nyt vaan toivon, että mummon haava paranee kunnolla ja aineenvaihdunta pysyy aisoissa, ettei tarvitse säännöstellä syömistä.

16.5.2010 Päivittelin hiukan terveystuloksia   .

28.3.2010 Päivitetty hiukan tuloksia. Laitoin Hugen ainoan tokokokeen pisteet osa-alueittain ja kaikki terveystulokset ajantasalle. Myös näyttelytuloksista löytyy nyt kaikki tämän vuoden näyttelyt niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ja sitten ihan asiaan. Eli Helmi (Beauty) oli tänään Korpilahden näyttelyssä hienosti VSP ja sai ensimmäisen Suomen Sertinsä. Onnea Henni! Roosa (L. Que Vida) oli samaisessa näyttelyssä tällä kertaa "vain" Eh2. Eilen palkittiin Vuoden 2009 Japsi- kilpailun voittajat. Kasvattini Otto (Donorei Fryon) kruunattiin Vuoden Jalostusurokseksi 2009 Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen kilpailussa. Onnittelut Mirjalle! Onnittelut myös kaikille urosteni /kasvattieni jälkeläisille hienoista sijoituksista!

13.3.2010 Pikainen päivitys. Kasvattini Donorei Gadaora eli tuttavallisemmin Siru on tänään saanut Liettuassa ensimmäisen CACIBinsa, Liettuan SERTin sekä LtuW10 tittelin! Onnea suuresti Einille vielä kerran! Myös yhteisomistusnarttuni Lumivyöryn Gue Vida oli reissussa mukana ja tuloksena Liettuan Junior SERT! Onnea Roosan muulle omistaja kaartille Reetalle ja Anitalle ja KIITOS Reetta avusta molempien koirien näyttelyttämisessä! Roosa on niittänyt viime aikoina mainetta myös muualla maailmassa kun Reetta ja Eini kävivät reissailemassa Sloveniassa tammikuussa. Roosa sai 2 Slovenian Junior SERTiä, oli toisena päivänä ROP-juniori ja pokkasi ekan tittelin SloJW10. Kiitokset ystävät tästäkin! :) Suomessakin Roosa kävi näyttäytymässä Keuruulla helmikuun alussa ollen Eh1 kovatasoisessa junnunarttu porukassa.

10.3.2010 Helmikuun aikana saimme viettää uusia sankareita. 8.2. täyttivät L-pentueen lapset 1 vuotta ja ystävänpäivänä 14.2. C-pentue jo hienot 6 vuotta. Onnea Lennu, Oliver, Viivi, Hippi, Ressu ja Nalle! Myös ensimmäinen Irlannintuontimme Hippi täyttää tänään 3 vuotta! Näyttely puolella olemme viettäneet hiljaiseloa ja seuraavat näyttelyt on suunnitelmissa vasta loppu keväällä. Hugen kanssa on ahkerasti käyty agiliitämässä ja Lennu on jo hyvin uppoutunut canicrossin saloihin. Lennu osaa jo hienosti pitää vedon päällä ja meno haluja pojalla riittää. Akinan kanssa olemme harjoitelleen agilityn alkeita ja varsin lupaavalta näyttää. Tokon alkeitakin Akinan ja Lennun kanssa ollaan aloiteltu. Kiirettä siis pitää, mutta onneksi intoakin riittää. ;) Viimeviikolla kävimme Cillan ja Helmin kanssa lonkka- ja kyynärkuvissa. Tulokset saimme tänään. Cillan lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Helmin lonkat C/C, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0.

28.1.2010 Hyvää alkanutta vuotta kaikille kasvattien omistajille ja muille sivuilla kävijöille! Päivityksiä pitkästä aikaa. Tuntuu ettei koskaan saa mitään valmiiksi kun aloittaa päivittämisen. Näyttelyt on aloiteltu tältä vuodelta ihan kivasti. Viivi (D. Luwes Putih) tiputti turkkinsa odotettua aiemmin ja on napsinut sen mukaisia tuloksia. Virosta EH1 ja Kajaanista H. Velipoika Oliver (D. Letusan Bahaya) oli Kajaanissa EH2 ja Turussa ERI1 PU3 VaSERT. Pyry (L. Lingote De Ouro) Turussa EH4. Nori mummokin (T. Ice Angel) pääsi monen vuoden tauon jälkeen 10-vuotis synttäreiden kunniaksi näyttelyyn mukaan. Turusta hienosti tuloksena ERI1 PN2 ROP-vet.

Donorei A-pentueen pojat Osku, Onni ja Samu täyttivät 21.1. 9 vuotta. Onnittelut pojille! Kuvassa alla viikarit pikkupoikina. Muita Donorei päivänsankareita ovat E-pentue, joka täytti 21.1. 5 vuotta ja K-pentue, joka täytti 25.1. 1 vuotta. Onnea siis Jade ja Chibi!

11.10.2009 Cillasta (Crystalclear Moondancer) uusia kuvia sen omalla sivulla.

9.10.2009 Koitan tässä vihdoin päivitellä sivuja valmiiksi. Uusia kuvia siis luvassa monestakin koirasta ja myös talostamme ja pihapiiristä luvassa kuvia. Kuvassa Donorei Mango Mere toivottelee kaikille makoisaa syksyä!

4.10.2009 Sain muutama päivä sitten hyviä uutisia. M-pentueen isän Yukin kyynärät arvosteltiin paneelissa ja tulos täsmää nyt kuvaavan eläinlääkärin arvioon eli 0/1. Pentueen Metku-poika (D. Mango Mere) etsii vielä sopivaa kotia. Metku on erittäin vilkas ja kiltti pieni poika, joka nimensä veroisesti keksii aina kaikenlaisia pikku jippoja niin toisille koirille kuin ihmisillekin. ;)

9.8.2009 Huge (Lumivyöryn Hakaku Hansamu) ja Helmi (Beauty) vetivät koko potin kotiin NSC:n erikoisnäyttelyssä Inkoossa. Huge oli Excellent Male Spitz ja Helmi Excellent Female Spitz kyseisessä näyttelyssä joka järjestettiin japanilaisilla säännöillä. Alla vielä kuva tapahtumasta. Tuomareina Mrs Eiko Toyoshi ja Mr Sigeru Shiba ja handlereina Henni Ranta ja Eini Saaranen.

2.8.2009 Viikko sitten meille syntyi kolme potraa pentua. Pennut kasvavat kohisten ja alkavat vähitellen näytää jo kovasti "isoilta" koirilta. Eilen kävimme Porin näyttelyssä Lennun kanssa sosiaalistumassa. Lennu on kyllä aivan ihana luonteinen pikkumies. :) Kaikki otettiin innolla vastaan eikä mikään jännittänyt. Kovasti olisi pitänyt leikkiä kaikennäköisten ja kokoisten koirien kanssa ja kaikki ihmiset oli hauska juttu. Ei voi muuta sanoa kuin, että mahtava koira! :) Tänään on edessä Hugen kanssa agilitykoulutusta. Lennukin kävi viikolla jo ottamassa agilityn alkeita.

30.6.2009 Pikainen päivitys pitkästä aikaa. Töissä pitää kiirettä näin kesällä. Henna ja koirat vievät lopun ajan ja puhdin. Lennu-poika etsii omaa kotia. Lisää pentuja   sivulla. Huge siirtyi agilityssa kilpailemaan kolmosluokkaan. Peppi on astutettu muutaman viikko sitten. Lisää siitä ilmestyy pentuja sivulle kun varmistuu, että typsy on kantavana.

25.2.2009 Norin pennut ovat jo ehtineet melkein kolmen viikon ikään. Päivän valon näki 8.2. 3 poikaa ja 2 tyttöä. Pennut kasvavat kohisten ja äiti hoitaa niitä hyvin. Synnytys oli helppo ja Nori on palautunut siitä hienosti. Pennut syntyivät vasta viikon sen jälkeen kun niitä ensimmäisen kerran odotin syntyväksi. No eihän sitä olisi voinut tarkemmin ennustakaan aikaisen astumis ajankohdan takia. Pääasia kuitenkin että kaikki meni hyvin ja "mummo" jaksaa vielä hoitaa lapsiaan. Norin lapsista yksi poika etsii vielä kotia. Runo poika kasvaa myös kovaa vauhtia. Kiinteää ruokaa ollaan jo kovasti maisteltu ja koko talo ollaan tutkittu tarkasti. Runo tykkää kovasti "lenkkeillä", joten olemme antaneet sen juosta oman turvallisen aitauksen ulkopuolella usein. Runolla on nyt ikää 4,5 viikkoa ja meno on kovaa. Viikon loppuna kävin Cillan, Pyryn ja Hugen kanssa Raumalla näyttelyssä. Cilla oli ekaa kertaa pentuluokassa eikä halunnut näyttää häntäänsä. Tuloksena siis Pek1. Arvostelu oli hyvä ja muuten olen neidin käytökseen tyttyväinen, koska pelkäsin ettei Cilla suostu liikkumaan oleenkaan. :) Huge oli valioissa Eri3. Pyry veti päivän parhaan tuloksen ollen avoimessa Eri1 PU2 ja saaden Sertin. Kyllä jännitti kovasti parasuros-luokassa, koska kisassa oli mukana myös Hugen komea Vihtori poika (Tamilan Vroom Vroom), joka sijoittuikin lopulta hienosti PU4 vara-sert. Pakko hiukan kehua... Donorei Fryonin lapset Tamilan Urban Royal ja Tamilan Unique Princess yltivät hienosti Rop:ksi ja Vsp:ksi. Onnittelut Mialle ja Satulle! Seuraavaksi suuntaammekin Tampereen näyttelyyn.

26.1.2009 Milla synnytti eilen 2 pentua, tytön ja pojan. Valitettavasti tyttöpennulla oli niin valtava napatyrä, ettei se selvinnyt vaan jouduimme lopettamaan sen tunnin ikäisenä kun napatyrä puhkesi. Lisäksi pennulla oli töpöhäntä ja vielä töpössäkin häntämutka. Oli aika suloinen pikkuinen, vain 105g syntyessään. Suru on kova, mutta onneksi poika on potra 213g syntymäpainoltaan ja voi erittäin hyvin. Poika sai nimen Donorei Kosuk, joka tarkjoittaa turkiksi runoa. Kutsumanimeltään hän tulee olemaan luonnollisesti Runo. Pojalla on jo koti odottamassa. No toivottavasti parempi onni ensi viikolla kun Nori-mummon pitäisi synnyttää Pyrylle "rakkauslapsia". Toivottavasti Norin ikä ei tee kepposiin vaan kaikki menee hyvin.

2.1.2009 Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Uusi vuosi näyttää hiukan valoisammalta kuin edellinen noin penturintamalta katsottuna. Milla on astutettu onnistuneesti vaikkakin ei ihan perinteisin keinoin. Milla ja Roope kiikutettiin Tampereelle Veteriin ja tällä kertaa kokeiltiin keinosiemennystä, joka onnistuikin hyvin. Siemennyksestä on nyt 5 viikkoa ja Milla vaikuttaisi olevan kantavana. Vaikkakaan en halua vielä huokaista ennenkuin pennut ovat turvallisesti syntyneet maailmaan. Koirille tehty vihdoinkin omia sivuja... ihan kaikilla ei vielä ole mutta nartut nyt ainakin ovat saaneet omat sivunsa.

22.11.08 Irlannin matka on takana ja taas hiukan aikaa päivitellä sivuja. Irlannista kotiin tuomisina tuli pikku Cilla eli virallisemmin Crystalclear Moondancer. Cilla muutti tänne Poriin ja on tullut todella hyvin juttuun Norin ja Hugen kanssa sekä myös meidän ihmistenkin kanssa. Cilla on aivan mahtava pakkaus. Iloinen, reipas, rohkea ja avoin. Ikää neidillä on nyt 4,5 kuukautta. Lisää Cillasta löytyy sen omalta sivulta nartut linkin alta.

15.11.08 Hiukan uutisia pitkästä aikaa. Muutto on takana ja nyt tosiaan asumme täällä maalla remontin keskellä. Hiukan lomaa on tiedossa ensi viikolla kun lähden muutamaksi päiväksi Irlantiin käymään. Matkasta lisää sitten kun sieltä kotiudun. :)

19.10.08 Uudet sivut julkaistu.Paljon on vielä sivuja kesken, mutta yritän vähitellen saada jotain aikaan. ;) Oikeita uutisiakin on kuitenkin kerrottavana... Namu (D. Delizia) oli tänään Norjassa näytillä hienoin kotiin tuomisin. Namu pokkasi potin ollen Rop, saaden Sertin ja cacibin sekä Norjan ja Pohjoismaiden muotovalion tittelin.